Четиридневен бесплатен курс за англиски јазик
NEWS DATE: 01/17/2017

Почитувани,

Американското Катче Битола ги поканува сите заинтересирани наставници и професори да учествуваат на четиридневната работилница насловена "Англиски за професионалци" која ќе се одржува од 31-ви јануари до 3-ти февруари во просториите на Катчето. Програмата ќе ја води Роберт Шеар, Волонтер на Мировниот корпус во Македонија.

Овој курс се состои од сесии на следните теми:

1. Разговорен англиски и најчесто користени фрази при разговор
2. Пишување на е-маил, и писмена кореспонденција на англиски јазик
3. Креирање на лична биографија (CV) и пишување на формално писмо за препорака.

Со помош на г-дин Шеар учесниците ќе имаат можност да ги подобрат своите вештини. Секоја сесија во текот на четирите дена ќе трае по еден час.

Пријавете се за учество со испраќање на име и презиме, и контакт телефон на нашата емаил адреса: americancornerbitola@gmail.com.

April 2020
Su Mo Tu We Th Fr Sa
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
RECENT NEWS
NEWS DATE: 01/10/2020

asdasd

...

read more »
NEWS DATE: 01/18/2017

Почитувани,

 
Ве покануваме на презентацијата "Вовед во пишување грантови" со Крис Куелар, Волонтер на Мировниот Корпус во Маке...
read more »
NEWS DATE: 01/17/2017

Почитувани,

Американското Катче Битола ги поканува сите заинтересирани наставници и професори да учествуваат на четиридневн...


read more »