Доза на сатира за здрава демократија
EVENT DATE: 05/13/2017
EVENT LOCATION: American Corner Stip

ЗА КОГО:
За сите млади, будни и љубопитни лица од 14-20 годишна возраст, кои сакаат да научат нешто повеќе за карикатурата како визуелен медиум и за нејзината моќ во креирањето на критичката мисла во едно демократско општество.
ШТО:
Ќе имате можност да се запознаете одблиску со карикатурата - уметноста на пренесување на пораки, при тоа забавувајќи се со дигиталните творби на нашите пријатели-карикатуристи од целиот свет, кои со вас ќе ги споделат своите погледи, критики и размислувања на тема "демократија", зашто: “карикатурата е најдемократскиот начин на изразување во секое општество”! (Карел Чапек, чешки писател номиниран за Нобелова награда )
КОЈ:
Работилниците ќе ги водат:
Корнелија Конеска - КООРДИНАТОР на проектот
Јулика Шундовска - ЕДУКАТОР
Драган Поповски - КАРИКАТУРИСТ

На 13 мај (сабота) 2017 од 12:00-15:00 ч. во Американското катче во Штип, ќе се одржи ТРЕТАТА ИНФО-РАБОТИЛНИЦА од проектот ДОЗА на САТИРА за ЗДРАВА ДЕМОКРАТИЈА.

August 2019
Su Mo Tu We Th Fr Sa
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
RECENT NEWS
NEWS DATE: 02/26/2019

Уметничкото и креативно изразување можат да остварат длабока и трајна општествена промена. Преку филмот како форма на ументост можеме да предизвикаме многу од в<...


read more »
NEWS DATE: 05/07/2018
NEWS DATE: 02/01/2018

February is Design Month at the Corner! 
Check it out and find the perfect event for you!

...

read more »